A tikkasztó hőségben a legjobb eldőlni az árnyékban, és egyszerűen élvezni a jeges hűsítő ízét. Na jó, nem biztos, hogy lehetőségünk van csak úgy heverészni, de egy jó kis joghurtos hűsítő ital, vagy ebédre egy hideg joghurt leves biztos jót tesz a meleg-gyötörte szervezetnek, és még az ízlelőbimbóink is hálásak lesznek érte. KV mindenesetre esküszik rá, hogy őt ez tartja fitten a legnagyobb melegben is.
Joghurtital
Hozzávalók:
2 dl ivójoghurt vagy kefir
4 dl víz
1 késhegynyi só
1'-2 levél friss menta vagy citromfű
Öntsük egy kancsóba vagy turmixgépbe a hozzávalókat, és jól keverjük össze. Tehetünk bele egy kis jeget, és díszitsük mentával vagy citromfűvel. Nemcsak jól hűsít, de pótolja a melegben elpárolgott sót is a szervezetünkben.
Egészségünkre!
Joghurtleves
Hozzávalók:
2 nagy joghurt vagy kefir
4 dl víz
1 kígyóuborka karikázva
1 csokor snidling (lehet 2 szál zöldhagyma is helyette)
1 késhegynyi só
1 gerezd fokhagyma
1'-2 levél friss menta a díszítéshez
Egy tálban keverjük össze a joghurtot a vízzel, sózzuk, tegyük bele a fokhagymát, sót és a felkarikázott uborkát. Vágjunk össze egy csokor snidlinget, és szórjuk meg vele. Hűtve tálaljuk.
Nagyon finom, ha kefir helyett 100 %-os almalét használunk. Pikáns, édes - sós íze kellemesen frissít.
Egészségünkre!
Még nem érkezett hozzászólás a bejegyzéshez!